Bergvärmepumpar

Stort utbud av moderna och effektiva värmepumpar

Vi kan erbjuda ett av marknadens bredaste produktsortiment inom bergvärmepumpar. Hos oss hittar du bergvärmepumpar från de ledande tillverkarna i branschen och vi skräddarsyr alltid din bergvärmelösning så att den blir så effektiv som möjligt för din fastighet. Här tittar vi lite närmare på några av de bergvärmepumpar vi hjälpt till att installera i Stockholm. Givetvis är vårt utbud betydligt större än de tre värmepumpar vi presenterar här, och är det någon särskild bergvärmepump du är ute efter så hjälper vi dig så klart med detta.

Carrier 30NQ 

Det här är den bergvärmepump vi främst brukar rekommendera till bostadsrättsföreningar i Stockhom som vill installera bergvärme för att få ner sina uppvärmningskostnader. För ett normalt flerfamiljshus i Stockholms innerstad brukar krävas ungefär sex borrhål och tre värmepumpar.

Genom att installera bergvärme med bland annat Carrier 30NQ har vi hjälpt ett flertal BRF:er i Stockholm att sänka sina uppvärmningskostnader med mer än hälften, och föreningarna har kunnat sänka sina medlemmars avgifter med så mycket som 20%.

Fördelar med Carrier 30NQ:

 • Höga COP-värden. COP-värdet anger hur stor värmeeffekten på en värmepump är i förhållande till hur mycket energi man tillför. Det vill säga, hur mycket energi det krävs för att driva värmepumpen. Här ligger Carrier i det aboluta toppskiktet av bergvärmepumpar, vilket gör återbetalningstiden kort.

 • Nya och äldre hus: Det spelar ingen roll om fastigheten är ett äldre hus eller nybyggt: Carrier 30NQ passar lika bra oavsett.

 • Tillverkad på miljövänligt sätt. Carrier lägger stor vikt vid att deras värmepumpar ska hålla en hög miljöklass. Det gäller både vid valet av komponenter och hur pumparna är konstruerade, de ska förbuka mindre resurser och ge färre utsläpp både vid tillverkning och drift.
   Mitsubishi Geodan 

Mitsubishi är en av våra favorittillverkare när det kommer till värmepumpar, och de är även populära hos våra kunder, som brukar vara mycket nöjda med sin nyinstallerade värmepump från Mitsubishi. Geodan är Mitsubishis bergvärmepump, som tack vare sin låga vikt och höjd (endast 175 cm) är mycket smidig att installera och tar liten plats.

Geodan är späckad med modern teknik, som man kan förvänta sig av ett så erfaret och framgångsrikt elektronikföretag som Mitsubishi. Inverterteknik, WiFi och SmartGrid är bara några av de många fördelarna med Mitsubishi Geodan.

Mitsubishi Geodan

Geodan håller högsta energiklass, vilket innebär att du får en bergvärmepump som är energisnål och ger mer värme för pengarna. Samtidigt som du gör en bra investeirng i ditt boende så värnar du också miljön.

Värmepumpen är också byggd för att ge ifrån sig så lite ljud som möjligt och är en av de tystaste värmepumparna på marknaden. Med Quiet Mode går den ännu tystare på nätterna när familjen ska sova.

Några andra fördelar med Mitsubishi Geodan

 • WiFi. Du kan styra Mitsubishi Geodan med din mobil eller surfplatta tack vare den inbyggda WiFin och Mitsubishis eget styrsystem MELCloud. Fungerar även när du är på semester hundratals mil hemifrån.

 • Frikyla. Geodan ger frikyla från borrhålet under sommarmånaderna, som kan användas för att svalka ner ditt hem helt utan någon extra kostnad.

 • Miljövänligt köldmedium. R32 är den moderna standarden för köldmedium och är betydligt skonsammare för miljön om det skulle råka läcka ut.
Daikin Altherma 3 GEO

Med Altherma 3 har Daikin vänt och vridit på tekniken för att få till en produkt specialtillverkad för den svenska marknaden. Över 1350 ingenjörer i både Japan och Europa ligger bakom detta tekniska mästerverk.

daikin altherma 3 geo

Den här bergvärmepumpen är väldigt energisnål - men den kompromissar trots det inte med er komfort. Tack vare att den är anpassad efter vårt nordiska klimat så ställer det smarta styrsystemet in sig och anpassar sitt arbete efter hur temperaturen utanför ser ut. Det gör att man som familj sparar pengar och att slitaget på värmepumpens alla delar håll på en väldigt låg nivå; med en längre livslängd som följd.

Altherma 3 är lika effektiv för att kyla luften som på att värma upp den. Lufkonditionering är inbyggd som standard, ett svar på det ökade behovet av lufkonditionering som av allt att döma bar akommer att öka även på våra breddgrader.

I övrigt finns följande fördelar med modellen:

 • En utmärkt ersättare. Daikin Altherma 3 Geo fungerar utmärkt när du vill byta ut en befintlig bergvärmepump, och den har mycket god kapacitet även vid grunda borrhål. Systemet presterar på toppen av sin kvalitet även vid mycket låga temperaturer.

 • Specialanpassad värmetank. En ny konstruktion av vattentanken gör mer varmvatten mer tillgängligt. Den integrerade vattentanken rymmer 180 liter.

 • Inbyggd LAN. Systemet övervakas och styrs smidigt och enkelt via wifi och kan fjärrstyras även när du inte befinner dig i bostaden.
   

 

Trygga installatörer med lång erfarenhet!